air-tickets3

Летище Малага, Испания (AGP)

Международното летище Малага, известно още като летище Малага-Коста дел Сол или летище Пабло Руиз Пикасо, е четвъртото в Испания по натовареност на пътническия трафик след Барахас в Мадрид, Барселона и Палма де Майорка. Летището е важно за испанския туризъм, тъй като е основното, обслужващо Коста дел Сол. Намира се на 8 км югозападно от град Малага и на 5 км северно от Торремолинос. От него се извършват полети до над 60 държави по света. Това е международното летище на Андалусия, осъществяващо 85 % от въздушния трафик в областта и единственото, предлагащо толкова маршрути извън страната.

Летището на Малага разполага с три терминала, като третият е открит през март 2010. Той поема и по-голямата част от трафика, тъй като другите два теминала все още се ремонтират и на Т2 е отворена само залата за пристигащи.

Придвижване до летището

С автомобил

Единственият път, водещ до летището е МА-21, шосето, свързващо Малага и Торремолинос.

С автобус

На подземното ниво на терминал 3, достъпен от всички други терминали, има автобусна спирка. Рейсовете, тръгващи оттам, се движат до центъра на Малага и до пристанището на града.

С влак

Летището има новопостроена станция на метрото, с което може да се стигне до центъра на Малага.

С такси

Такситата са на разположение пред сградите на Т1 и Т3. Испанските таксита са бели на цвят и имат оранжева табела на покрива, която свети, когато таксито е свободно. Те нямат брояч, а списък с ценова листа за определени райони, до които могат да Ви заведат.

Услуги: Новият терминал на летище Малага разполага с най-голямата зала за хранене в Европа. Там се намира и първият в света магазин на National Geographic, можете да намерите също Starbucks, Pizza Hut, Burger King, магазин на Adidas, много други заведения, ресторанти, кафенета и магазини. На летището има безжичен интернет.

Паркинги: Новият паркинг на летището е на 7 етажа и разполага с 2500 паркоместа. Отделно има и паркинг за дълготраен престой.

Авиокомпании, които обслужва летището: Aer Lingus, Aeroflot, Air Berlin, Air Europa, Air Finland, Alitalia, Austrian Airlines, Blue Air, Bmibaby, British Airways, Bulgaria Air, Germanwings, EasyJet, Iberia, Lufthansa, Malev Hungarian Airlines, Niki, Turkish Airlines, Ryanair и др.

Адрес: Avenida GARCIA MORATO (POL. IND. AEROPUERTO), S/N 29004,Malaga,Spain

Телефон:             (+34) 952 048 484